Loading

Τι είναι το TikTok;

Το TikTok είναι μια εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο σύντομης μορφής που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να μοιράζονται βίντεο, για οποιοδήποτε θέμα.

Η δημοφιλής αυτή εφαρμογή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε το μήνυμά σας μέσα από σύντομα και χαριτωμένα βίντεο. Αυτή η social media πλατφόρμα είναι εξαιρετικό εργαλείο μάρκετινγκ για νεότερο κοινό και τείνει να είναι ο κύριος ανταγωνιστής του Instagram.

Τα βίντεο μπορούν να διαρκέσουν από πέντε δευτερόλεπτα έως τρία λεπτά και μπορείτε εύκολα να επεξεργαστείτε ή να προσθέσετε ειδικά εφέ. Διαθέτει επίσης μια εκτενή μουσική βιβλιοθήκη στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση για να προσθέσετε τραγούδια στα βίντεό σας. Με περισσότερους από 1,1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες μηνιαίως, το TikTok έχει γίνει η «It» πλατφόρμα για επιχειρήσεις, επωνυμίες και δημιουργούς.

Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι η επιχείρησή σας, πρέπει να προσθέσετε την αγαπημένη εφαρμογή των χρηστών στο digital marketing πλάνο σας!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το TikTok έχει γίνει αρκετά δημοφιλές από την έναρξή του. Επιτρέπει στους χρήστες να κινηματογραφούν βίντεο, να συγχρονίζουν τα χείλη, να χορεύουν ή ακόμα και να κάνουν σκετς. Είτε είστε διασημότητα, είτε είστε επιρροή, είτε απλά θέλετε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό για την επιχείρησή σας, το TikTok μπορεί να σας βοηθήσει να προσεγγίσετε ανθρώπους όπως ποτέ πριν.

Πως μπορείτε να αξιοποιήσετε το TikTok δημιουργικά

  • Δημιουργήστε μοναδικό και σχετικό περιεχόμενο

Για να ξεχωρίσετε σε αυτή τη ‘’θάλασσα’’ περιεχομένου, τα βίντεό σας πρέπει να είναι μοναδικά, να τραβούν την προσοχή και να σχετίζονται τόσο με το κοινό σας όσο και με την επωνυμία σας. Παρακάτω είναι μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου.

Λάβετε υπόψη το κοινό και τη φύση της πλατφόρμας. Είναι ένα μέρος για διασκεδαστικό, παιχνιδιάρικο και πρέπει να μάθετε πώς να προσαρμόζεστε σε αυτήν την «κουλτούρα» χωρίς να διακυβεύετε τη φωνή και τις αξίες της επωνυμίας σας.

Αποφύγετε τη δημιουργία υπερβολικά επίσημων και σεναριακών βίντεο. Όσο πιο αυθεντικός είστε, τόσο καλύτερα θα τα πάτε στο TikTok. Μην σκέφτεστε υπερβολικά ότι χρειάζεστε επίσης μια φανταχτερή ρύθμιση βίντεο. Μπορείτε εύκολα να τραβήξετε βίντεο με το τηλέφωνό σας, εφόσον οι ιδέες σας (και ο φωτισμός) είναι καλοί.

  • Προσθέστε μουσική και εφέ στα βίντεό σας

Το TikTok έχει να κάνει με το να μεταφέρεις τα βίντεο των social media στο επόμενο επίπεδο και να τραβήξεις την προσοχή με τη βοήθεια της συναρπαστικής, μοντέρνας μουσικής και των δημιουργικών εφέ.

  • Αξιοποιήστε τις δυνατότητες δημοσίευσης περιεχομένου

Το TikTok διευκολύνει την κοινή χρήση, τη βελτιστοποίηση και την οργάνωση των βίντεό σας όπως και την εγγραφή και την επεξεργασία τους.

  • Αποφασίστε πότε και πόσο συχνά θα δημοσιεύετε στο TikTok

Μία από τις πιο σημαντικές στρατηγικές για οποιαδήποτε social media πλατφόρμα—όχι μόνο το TikTok— είναι να δίνετε μεγάλη προσοχή στη συμπεριφορά χρήσης του κοινού σας . Τι ώρες είναι online; Ποιες ημέρες της εβδομάδας χρησιμοποιούν περισσότερο το TikTok;

  • Μοιραστείτε περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες στο TikTok

Δεν είναι μυστικό ότι οι επωνυμίες αγαπούν το περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες (UGC). Για ορισμένους κλάδους, όπως το B2C, είναι ο ευκολότερος (και μερικές φορές λιγότερο δαπανηρός) τρόπος απόκτησης και κοινής χρήσης περιεχομένου υψηλής απόδοσης.

Το UGC είναι περιεχόμενο που δημιουργούν οι χρήστες για την επωνυμία σας. Μπορείτε να μοιραστείτε ή να αναδημοσιεύσετε αυτό το περιεχόμενο στα δικά σας προφίλ κοινωνικών μέσων με διαφορετικούς τρόπους, φυσικά με άδεια.

Παρόλο που το TikTok δεν εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία εσόδων, οι επιχειρήσεις μπορούν να προβάλλουν διαφημίσεις που συνδυάζονται άψογα με το υπόλοιπο περιεχόμενο της πλατφόρμας για να αυξήσουν τους ακόλουθούς τους .

  • Συνεργαστείτε με Influencers

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το TikTok είναι ένας παράδεισος για επωνυμίες που αναζητούν το μάρκετινγκ επιρροών . Υπάρχουν αμέτρητοι influencers όλων των επιπέδων στην πλατφόρμα — από mega influencers με εκατομμύρια followers έως nano influencers με μερικές χιλιάδες θαυμαστές.

Η συνεργασία με παράγοντες επιρροής μπορεί να σας βοηθήσει να προσελκύσετε νέο κοινό και να δημιουργήσετε μια αξιόπιστη εικόνα επωνυμίας, επικοινωνώντας μέσω κάποιου που εμπιστεύονται.

Μην ξεχνάτε – είναι ειδικοί σε αυτό που κάνουν και μπορεί να είναι σε θέση να φέρουν στο τραπέζι πολλές εξαιρετικές ιδέες ή έγκυρες ανησυχίες που διαφορετικά θα χάσατε.

Πώς μπορεί η Social Power να σας βοηθήσει να αναπτύξετε την επιχείρησή σας και να προωθήσετε την επωνυμία σας μέσω του TikTok;

Το TikTok είναι μια από τις πιο ελκυστικές εφαρμογές στα social media, μακράν. Λαμβάνοντας υπόψη τον τεράστιο όγκο τόσο των χρηστών όσο και της δραστηριότητας, οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην πλατφόρμα είναι τεράστιες.

Όταν χρησιμοποιείται στρατηγικά, η εντυπωσιακή αυτή εφαρμογή θα σας επιτρέψει όχι μόνο να αλληλεπιδράσετε και να συνδεθείτε με το κοινό σας αλλά και να το επεκτείνετε. Σε αντίθεση με το Instagram και το YouTube, όπου το επιμελημένο και εκλεπτυσμένο περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς, το TikTok είναι γνωστό ότι είναι μια πιο περιστασιακή και δημιουργική πλατφόρμα.

Προωθούμε το δημιουργικό μυαλό και τις εμπνευσμένες ιδέες σας. Εσείς δημιουργείτε το περιεχόμενο και εμείς δεσμευόμαστε να το προωθήσουμε και να το διαφημίσουμε στα «σωστά μέρη».

TikTok για επιχειρήσεις

Βήμα 1: Δημιουργούμε έναν επιχειρηματικό λογαριασμό TikTok

Βήμα 2: Σχεδιάζουμε μια στρατηγική TikTok

Βήμα 3: Βελτιστοποιούμε το προφίλ σας στο TikTok

Βήμα 4: Προσελκύουμε το κοινό σας και αυξάνουμε τους ακόλουθούς σας

Βήμα 5: Εξερευνούμε τις επιλογές διαφήμισης του TikTok

Ας ξεκινήσουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Awesome Works
Awesome Works

Related Posts