Loading

Ο στόχος της καμπάνιας σας

Ξεκινάμε από τα βασικά. Είναι η αναγνωρισιμότητα του brand, οι πελάτες, οι πωλήσεις ή κάτι άλλο; Η γνώση αυτής της απάντησης μπορεί ήδη να σας οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση.

Οι διαφημίσεις Google Ads είναι ιδανικές για τη δέσμευση ζήτησης – που σημαίνει ότι προσεγγίζετε χρήστες που έχουν υψηλή πρόθεση αγοράς. Για παράδειγμα, αν ψάχνω τη λέξη-κλειδί ”αυτοκίνητο Audi”, αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει ενδιαφέρον για αγορά.

Έχοντας αυτό υπόψη, οι παρακάτω διαφημίσεις ευθυγραμμίζονται με την πρόθεση αναζήτησης και μπορούν να οδηγήσουν σε πωλήσεις.

Οι διαφημίσεις Facebook, από την άλλη πλευρά, είναι ιδανικές για την προσέγγιση καταναλωτών που βρίσκονται κοντά στην κορυφή της χοάνης, (δηλαδή, εξαιρετική για την αναγνωρισιμότητα του brand και του προϊόντος).

Έτσι, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και τις δύο πλατφόρμες ταυτόχρονα για να στοχεύσετε χρήστες σε κάθε στάδιο. Μέσω του Facebook Pixel οι πληροφορίες διαμοιράζονται και εξυπηρετούν πιο άμεσα και αποτελεσματικά το σκόπο σας.

Οφέλη από τις διαφημίσεις στο Facebook

Ένα απο τα κανάλια διαφήμισης επί πληρωμή που προσφέρουν την υψηλότερη απόδοση επένδυσης είναι το Facebook.

Το Facebook και το Instagram αποτελούν τη νούμερο ένα πλατφόρμα κοινωνικών μέσων (Social Media Platforms). Εκτός από τη μεγάλη βάση κοινού, η πλατφόρμα προσφέρει δυνατότητες στοχοθέτησης, επιτρέποντας στους εμπόρους να προσεγγίσουν χρήστες βάσει δημογραφικών στοιχείων, συμπεριφορών, γεγονότων και ενδιαφερόντων της ζωής τους.

Mπορείτε να προσεγγίσετε περισσότερους χρήστες και να έχετε καλύτερη αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR) μέσω των διαφημίσεων στο Facebook. 

Οφέλη από της διαφημίσεις Google Ads

Το 2019, η Google υπολόγισε ότι για κάθε δολάριο που δαπανά μια επιχείρηση σε διαφημίσεις, κερδίζει 8$ σε κέρδος. Ας δούμε γιατί μπορεί η πλατφόρμα αυτή να φανεί χρήσιμη για το brand σας.

Οι διαφημίσεις της Google (Google Ads, παλαιότερα γνωστό ως Google Adwords) αρχικά προσέφεραν πολύ απλές διαφημίσεις βάσει κειμένου στη μηχανή αναζήτησης. Τώρα, τα Google Ads έχουν εξελιχθεί ώστε να περιλαμβάνουν λειτουργίες που μπορούν να βελτιώσουν δραστικά τις αναλογίες των κλικ (πωλήσεις eshop) και με διαφημιστικές καμπάνιες Display Ads, YouTube Ads, App Ads, Shopping Ads.

Η Google δίνει προτεραιότητα στις διαφημίσεις με βάση τη συνάφεια.

Επίσης τα Google Ads με το επαναληπτικό μάρκετινγκ (Remarketing) , επανασυνδέει χρήστες που έχουν αλληλεπιδράσει με το brand σας στο παρελθόν και είναι πολύ πιο εύκολο απ’ότι παλαιότερα. Έτσι, ας υποθέσουμε ότι κάποιος επισκέφτηκε τον ιστότοπό (e-shop) σας και πρόσθεσε κάτι στο καλάθι αγορών του, αλλά δεν ολοκλήρωσε την αγορά του. Τώρα μπορείτε να προσελκύσετε ξανά τους συγκεκριμένους χρήστες καθώς πραγματοποιούν αναζήτηση στο Google, παρακολουθούν βίντεο YouTube ή περιηγούνται σε έναν ιστότοπο στο Δίκτυο εμφάνισης της Google όπως τα ενημερωτικά sites.

Σύνδεση Facebook και Google Ads για μια επιτυχημένη διαφημιστική εκστρατεία

Συμπερασματικά, Facebook Ads και Google Ads φέρνουν άμεσα και εγγυημένα αποτελέσματα, μόνο σε συνύπαρξη, καθώς ο σχεδιασμός τους είναι καθορισμένος εξαρχής με αυτόν τον τρόπο. Μέσω της αποδοχής των Cookies οι πληροφορίες των χρηστών που επισκέφθηκαν έναν ιστότοπο (site, e-shop) διαμοιράζονται αυτόματα σε Google Ads και Social Media Ads, στοχεύοντας στην επαναπροσέλκυση των ίδιων χρηστών, βάσει των κλικ των προιόντων και υπηρεσιών που προβλήθηκαν.

Η ένταση και ”επιθετικότητα” της επαναπροσέλκυσης (Remarketing) των διαφημίσεων ορίζεται από τον υπεύθυνο της επιχείρησης ή από την εταιρεία που έχει αναλάβει την διαχείρηση των Google Ads και Social Media Ads, με βάση τη στρατηγική που έχει οριστεί.

Η Social Power έχει εντάξει στο πρόγραμμα του Marketing μια σταθερή και αξιόπιστη διαφημιστική στρατηγική, επιστρατεύοντας αμφότερα, Facebook και Google Ads, με πρωταρχικό και μοναδικό στόχο την αύξηση των πωλήσεων της επιχείρησής σας και την ανάδειξη του Brand Name σας, καθώς και την αύξηση των εισερχόμενων κλήσεων!

Αφήστε τους ειδικούς του Marketing να απογειώσουν την εταιρεία σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Awesome Works
Awesome Works

Related Posts