Loading

Το Instagram είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο γνωστά social media και γι’ αυτό το λόγο να είστε σίγουροι ότι όποια επιχείρηση το χρησιμοποιεί, μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει. Είτε έχετε έναν εμπορικό κολοσσό, είτε ένα τοπικό μαγαζί της γειτονιάς, χρειάζεται να εντάξετε το Instagram στη digital marketing στρατηγική σας.

Ας δούμε κάποιους από τους σημαντικότερους λόγους που το καθιστούν τόσο σημαντικό:

Ενισχυμένη στόχευση

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της  χρήσης διαφημίσεων  επί πληρωμή στο Instagram είναι ότι σας επιτρέπει να στοχεύετε το κοινό σας με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Με αυτό, μπορείτε να στοχεύσετε τους πελάτες σας κατά τοποθεσία, ενδιαφέροντα, δημογραφικά στοιχεία, συμπεριφορές και πολλά άλλα. Αυτό σημαίνει ότι η διαφήμισή σας θα εμφανίζεται στις ροές του ακριβούς κοινού -στόχου σας, αυξάνοντας την πιθανότητα πώλησης.

Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να επωφεληθείτε και μπορείτε να προσαρμόσετε τη στόχευση κοινού και να παρακολουθείτε τα αποτελέσματα.

Ενισχύστε την αναγνωρισιμότητα του brand σας

Ένας άλλος σπουδαίος λόγος για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε διαφημίσεις επί πληρωμή στο Instagram είναι να αυξήσετε τη συνολική αναγνωρισιμότητα του brand σας σε ένα ευρύτερο κοινό. Με τόσους πολλούς ενεργούς χρήστες στην πλατφόρμα, περισσότεροι άνθρωποι θα αντιληφθούν το brand σας.

Όταν οι άνθρωποι αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο την επωνυμία σας, δημιουργεί αξιοπιστία και σας βοηθά να αποκτήσετε εμπιστοσύνη από το κοινό -στόχο σας. Περίπου το  80% των χρηστών του Instagram  ακολουθούν τουλάχιστον έναν λογαριασμό επωνυμίας και αυτοί οι χρήστες είναι πιθανό να κάνουν αγορές.

Όταν δημοσιεύετε εντυπωσιακό και συναρπαστικό περιεχόμενο, αυτοί οι χρήστες είναι πιο πιθανό να σας ακολουθήσουν και να μείνουν κοντά.

Αυξημένη ικανοποίηση πελατών

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους για ένα brand ή να κάνουν μια ερώτηση στους ανθρώπους που εργάζονται εκεί. Η χρήση του λογαριασμού σας Instagram ως τρόπου σύνδεσης με το κοινό σας καθώς και η διαφήμιση των προϊόντων σας είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο.

Μπορείτε να απαντήσετε στα σχόλια των χρηστών και να δώσετε μια προσωπική πινελιά στην επωνυμία σας. Σε κανέναν δεν αρέσει να αγνοείται όταν κάνει μια ερώτηση στο διαδίκτυο ή λαμβάνει ένα σαφώς αυτοματοποιημένο μήνυμα πίσω.

Η παροχή πραγματικών σχολίων θα κάνει τους πελάτες σας να αισθάνονται ότι εκτιμούνται και αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας του brand σας.

Ανοδική πορεία

Τα Social Media εξελίσσονται και προσθέτουν νέες δυνατότητες και το Instagram αλλάζει πάντα για να καλύψει τις απαιτήσεις των χρηστών ή να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία.

Το Instagram αλλάζει πάντα ως πλατφόρμα και η διαφήμιση στο Instagram προσθέτει πάντα νέες δυνατότητες. Αυτά έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη διαδικασία της διαφήμισης στο Instagram ευκολότερη και πιο κατατοπιστική.

Με πράγματα όπως οι λειτουργίες της Ιστορίας, το IGTV, τα insights, η βελτιωμένη στόχευση και άλλα, υπάρχουν πάντα νέες δυνατότητες που θα βοηθήσουν την επωνυμία σας. Άλλες πλατφόρμες δεν προσφέρουν τόσες πολλές δυνατότητες και μπορεί να μην είναι τόσο εύχρηστες, ώστε να μπορείτε να παραμείνετε μπροστά από την καμπύλη.

Παρακολουθήστε την επιτυχία της καμπάνιας σας

Όταν έχετε ορίσει μια διαφημιστική καμπάνια στο Instagram, δεν χρειάζεται απλώς να καθίσετε και να περιμένετε αποτελέσματα. Μπορείτε να παρακολουθείτε την επιτυχία των καμπανιών σας σε πραγματικό χρόνο και να αποκτήσετε διορατικές πληροφορίες που μπορούν να σας βοηθήσουν περαιτέρω.

Δημιουργία σχέσης με το κοινό

Μπορείτε να δημοσιεύσετε πράγματα που γνωρίζετε ότι θα αρέσουν στο κοινό σας και να χρησιμοποιήσετε τα αποτελέσματα αφοσίωσης κάθε ανάρτησης για να μάθετε τι αρέσει και τι δεν αρέσει στο κοινό σας.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προσαρμόσετε τις αναρτήσεις σας ώστε να ταιριάζουν στις προτιμήσεις του κοινού -στόχου σας. Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να αναπτύξετε μια οργανική σύνδεση κοινού και να κάνετε την επωνυμία σας πιο αξιόπιστη.

Προσαρμόστε τον προϋπολογισμό σας

Ένα από τα καλύτερα μέρη για τη διαφήμιση στο Instagram είναι ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό σας. Δεν χρειάζεται να χάσετε χιλιάδες ευρώ για να κάνετε μια αποτελεσματική καμπάνια, μπορείτε να πληρώσετε λιγότερα και να προσεγγίσετε ακόμα ένα ευρύτερο κοινό.

Μείνετε αξέχαστοι

Αυτό που κάνει το Instagram να ξεχωρίζει από άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων είναι ότι είναι μια οπτική πλατφόρμα. Το περιεχόμενο εστιάζει σε φωτογραφίες και βίντεο και δεν επικεντρώνεται τόσο στο κείμενο.

Όταν η ανάρτησή σας εμφανίζεται στη ροή του κοινού -στόχου σας, μια καλή ανάρτηση θα μείνει στο μυαλό του. Η παρακολούθηση ενός συγκεκριμένου θέματος στον λογαριασμό σας θα κάνει πιο πιθανό να θυμούνται οι χρήστες το προφίλ σας και θα κάνει εντύπωση.

Όταν οι άνθρωποι θυμούνται το brand σας, είναι πιο πιθανό να επιστρέψουν στον λογαριασμό σας και αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να μετατραπεί σε πώληση.

Η χρήση διαφημίσεων επί πληρωμή στο Instagram (Instagram Ads) είναι ένας φανταστικός τρόπος για να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό, να αυξήσετε την αξιοπιστία και να αποκτήσετε περισσότερες πωλήσεις. Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες στον κόσμο και αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προσεγγίσετε μεγαλύτερο κοινό από οπουδήποτε αλλού.

Τι περιμένετε; Ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη δημιουργία της διαφημιστικής σας καμπάνιας στο Instagram τώρα!

Χρειάζεστε βοήθεια με την καμπάνια σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Instagram για τη μικρή σας επιχείρηση;

Όταν η παρουσία σας σχεδιάζεται και διαχειρίζεται σωστά, το Instagram προσφέρει ένα ευρύ σύνολο πλεονεκτημάτων στις μικρές επιχειρήσεις. Εάν χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα ως μέθοδο digital marketing, τότε χρειάζεστε μια τεκμηριωμένη Instagram Marketing Strategy.

Πως να πουλήσω τα προϊόντα μου στο Instagram;

Η εκμάθηση πωλήσεων μέσω Instagram προσφέρει σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους απίστευτες ευκαιρίες να προσεγγίσουν το κοινό -στόχο τους και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Οι χρήστες του Instagram ξοδεύουν, κατά προσέγγιση,  28 λεπτά (το λιγότερο) καθημερινά στην εφαρμογή.

Από μεγάλες μάρκες έως τοπικά καταστήματα, οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο καταγράφουν αποτελέσματα πωλήσεων μέσω Instagram. Σύμφωνα με μια έκθεση, το 80% των χρηστών του Instagram λαμβάνουν μια απόφαση αγοράς με βάση κάτι που είδαν κατά την περιήγηση του Instagram.

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να συγχρονίσετε τις πωλήσεις σας στο Instagram και στο Facebook με τα Google Ads και το e-shop σας;

Χρησιμοποιήστε τις Instagram Ads για να προσεγγίσετε το κοινό -στόχο σας

Oι διαφημίσεις Instagram είναι κρίσιμες για τις στρατηγικές digital marketing επιχείρησής σας.

Το Instagram θα προσελκύσει αυτόματα ένα “παρόμοιο κοινό” στο οποίο μπορείτε να μοιραστείτε την ανάρτηση, αλλά μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε το δικό σας κοινό στην εφαρμογή επιλέγοντας ένα ενδιαφέρον, εύρος ηλικίας και φύλο.

Οι ιστορίες Instagram παρέχουν την τέλεια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να αλληλεπιδρούν με το κοινό σε πιο συχνή και προσωπική βάση. Πολλά brand χρησιμοποιούν τα Instagram stories για να καταγράφουν τα προϊόντα τους σε δράση, να προωθούν ειδικές προσφορές ή να προβάλλουν νέα αντικείμενα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Awesome Works
Awesome Works

Related Posts